Wil je er iets bij? Aardappeltjes met spek

Wil je er iets bij? Aardappeltjes met spek

Er zijn momenten dat je méér wilt serveren dan alleen vlees en gegrilde groente. Aardappeltjes met spek van je KLAUWE is dan een heel lekker en eenvoudig te maken bijgerecht. Impress Your Friends! Klauwe van de Kok vertelt je hoe dat te maken.

Aardappeltjes:
Aantal personen: 4 personen (gemiddeld is 100 a 125 gram p.p.)
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: afhankelijk van de temperatuur 1 à 2 uur

Ingrediënten:
400 gram Ongepelde en kleine krielaardappeltje
100 gram Spekblokjes
50 gram Kruidenboter
Kruiden, vers of potje kan allebei:
dragon 
rozemarijn 
tijm


Bereiding van de aardappeltjes:

In de keuken doe je een pannetje op het fornuis en je bakt daarin de spekblokjes. Olie of boter toevoegen is niet nodig aangezien het spek voldoende vet afgeeft. Bak de spekblokjes totdat ze een mooi bruin kleurtje hebben gekregen. Bak ze echter niet te hard.

Maak de aardappeltjes goed schoon onder een koude kraan en droog ze af.

Vervolgens scheur je een vel aluminiumfolie af ter grootte van een A4 en leg dit op het aanrecht. De doffe kant van het aluniniumfolie moet naar onderen wijzen. (De doffe kant is de kant die de warmte opneemt.) Herhaal dit nog een keer zodat je straks twee pakketjes hebt. (Heb je grote eters dan maak je uiteraard meer.)

Op het aluminiumfolie leg je vervolgens per vel de helft van de hoeveelheid aardappeltjes. Daarover gaat de helft van spekblokjes en een goede lik (25 gram) kruidenboter maakt het compleet.

Als die zaken er liggen maak je de pakketjes af door een snuf dragon, tijm en rozemarijn over de aardappeltjes, spek en de kruidenboter te doen.

Als je dat gedaan hebt vouw je de aluminiumfolie naar boven dicht. Er mag namelijk straks niets ontsnappen en uitlekken.


Aardappeltjes met spek in keuken


Bereidingstijd op de KLAUWE:

De vraag is nu hoe lang de aardappelpakketjes op je KLAUWE moeten liggen. Dat is uiteraard afhankelijk wat je op dat moment ook aan het maken bent. Je wilt namelijk het liefst dat het tegelijk klaar is.

Ben je ribs aan het maken, met waterbak en een temperatuur van circa 120 graden Celsius, dan moeten de pakketjes wel 2 uur op je grillrooster liggen. Maar dat is niet erg want je ribs liggen er toch ook op.

Ben je aan het grillen zonder waterbak en is de temperatuur hoger dan is het zaak indirect (dus niet direct boven de kolen) te grillen. Bij een tempratuur van circa 150 - 180 graden Celsius zijn de pakketjes met een uurtje klaar.



Bon appétit en vergeet niet: Eten met je KLAUWE en Impress Your Friends!





Lijken deze aardappeltjes je lekker? Dan is dit recept wellicht ook iets voor jou!

Recept Bavetteburger met verse ananas

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »