Paprika Tomatensoep van je BBQ! Ook dat kan met KLAUWE!

Paprika Tomatensoep van je BBQ! Ook dat kan met KLAUWE!

Een overheerlijke en licht pittige Paprika Tomatensoep met een echte barbecuesmaak! Hoe lekker is dat! KLAUWE vertelt je hoe het moet. Zo klaar en om je vingers erbij op te eten. Impress Your Friends!

Paprika Tomatensoep:
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 25 minuten KLAUWE en 5 minuten keuken

Ingrediënten Paprika Tomatensoep voor 4 personen:
8 Grote pomodoritomaten (tomaten met smaak) 
2 Rode paprika's
2 Rode uien
4 Teentjes knoflook
4 Verse laurierblaadjes
6 Takjes verse tijm
50 Ml olijfolie
400 Ml Krachtige runder-of groentebouillon


Wat doe je met je KLAUWE?:

Zet je KLAUWE aan en de temperatuur moet naar ongeveer 200 graden Celsius. Bij het aansteken van je KLAUWE is zuurstof daarom noodzaak en zet de luchtsleuven aan voor- en achterzijde helemaal open. De deksel is van je KLAUWE. De vuurkorf zet je straks als de fik er goed in zit op het onderste niveau (etage 5 van bovenaf geteld). Het rooster gaat straks naar niveau 2 (van boven geteld).

Laat het vuur maar even zijn werk doen.

Voor dit gerecht gebruiken we een pan/vuurvaste ovenschaal die we op het rooster zetten. Wijzelf gebruiken hiervoor een gietijzeren pan zoals je op de foto kunt zien.


Wat doe je met de groenten/ingrediënten?:

Halveer de paprika’s in de lengte, verwijder de zaadlijsten en snijd de paprika’s in grove stukken.
Snijd de tomaten in parten.
Pel en halveer de uien en snijd de uien in halve ringen.
Pel en halveer de teentjes knoflook.

Leg de paprika, tomaten, ui, knoflook, laurier en tijm in een ovenschaal (of (gietijzeren) pan), bestrooi licht met zeezout en besprenkel met de 50 ml olijfolie.


Terug naar je KLAUWE:

Wanneer de hitte goed in je kolen zit en de hoogste vlammen weg zijn verplaats je de vuurkorf met de tilhaak (en barbecuehandschoenen) naar het onderste niveau. Het grillrooster zet je op niveau 2. Doe vervolgens de deksel op je KLAUWE. (We grillen dus zonder waterring en zonder waterbak.)

De luchtsleuven voor en achter staan nog steeds open. Kijk waar de temperatuur naartoe oploopt. Het doel is circa 200 graden Celsius. Waarschijnlijk gaat de temperatuur voorbij genoemde 200 graden Celsius. Doe de luchtsleuf aan de achterkant helemaal dicht. Kijk wat er gebeurt met de temperatuur. Loopt die nog steeds op? Doe dan de luchtsleuf aan de voorkant ook een beetje dicht. Uiteindelijk kun je met de luchtsleuf aan de voorkant de temperatuur "finetunen". Wordt de temperatuur te laag? Doe de luchtsleuf aan de voorkant verder open. Wordt de temperatuur te hoog? Doe de luchtsleuf dan weer iets dicht. 

Neem hiervoor even de tijd. De temperatuur moet zich even stabiliseren. Doe dat, wanneer dat kan, uiteraard met een passend drankje in de hand.


Klep dicht en pan op vuur:

De temperatuur staat stabiel op 200 (of in de buurt) graden Celsius. De pan met ingrediënten gaat op het rooster en sluit de deksel. Om de temperatuur stabiel te houden laat je de deksel gewoon op je KLAUWE liggen.

Om een extra rooksmaak te creëren zou je nu nog wat rooksnippers / rookhout direct op je kolen kunnen doen. Daarvoor is zoals bekend de luchtsleuf aan de achterzijde van je KLAUWE bedoeld.

Tip:
Voor de betere rookontwikkeling sluit je de luchtsleuf aan voorzijde en in het deksel. Je smoort je KLAUWE. Je doet vervolgens de rooksnippers via de luchtsleuf aan de achterzijde op de brandende kolen. (Vergeet niet de achterzijde weer te sluiten.) Je wacht een minuut of 4 (de temperatuur zal iets zakken en is niet erg). Het vuur wordt zo wat minder en voorkomt dat je rooksnippers verbranden. Na 4 minuten open je de luchtsleuf aan voorkant en in het deksel weer naar oorspronkelijke stand van voor die 4 minuten. Je KLAUWE zal als een dolle gaan roken!

Laat de pan met groenten circa 20-25 minuten in je KLAUWE staan tot de groenten zacht en licht gekleurd zijn. Het geheel gaat lekker pruttelen.


The Next episode:

Na deze 20-25 minuten haal je de ovenschaal/pan van het grillrooster en verhuis je de ovenschaal/pan naar je (buiten)keuken. Haal de tijmtakjes en de laurierblaadjes uit de ovenschaal/pan. Deze gooi je weg. Die hebben hun werk gedaan.

Doe de gehele inhoud van je ovenschaal/pan in een blender of in een schaal en gebruik een staafmixer. Pureer het geheel fijn.

Vervolgens schenk je de dikke soep door een bolzeef in een andere pan die inmiddels gevuld is met de bouillon.

Doe het zeven van je dikke soep even met beleid en geduld, want het kan even duren alvorens alle vocht door de zeef is gelopen. Wanneer je hiermee klaar bent zet je de pan op het vuur en laat je het geheel even zachtjes inkoken (de bouillon moet ook nog warm worden). Breng eventueel verder op smaak met een beetje zeezout en versgemalen peper.



Serveren van je Paprika Tomatensoep:

Bovenstaande hoeveelheid is ongeveer en gemiddeld genomen voor 4 personen. Verdeel de soep over 4 soepkommen / soepborden. Doe nog een paar hele kleine tijmblaadjes op de soep die je serveert. Het oog wil ook wat!

Tomaten Paprikasoep



Bon appétit en vergeet niet: Eten met je KLAUWE en Impress Your Friends!





Lijkt deze tomaten paprikasoep je lekker? Dan is dit recept wellicht ook iets voor jou!

Recept Uiensoep van de BBQ

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »