Kruidenolie, hoe maak je de lekkerste?

  • Geplaatst op
Kruidenolie, hoe maak je de lekkerste?

In plaats van marineren is kruidenolie een goed en super smakelijk en eigenlijk veel beter alternatief. Impress Your Friends! Hoe je zelf een lekkere kruidenolie maakt leggen we je uit. Natuurlijk is het uitgangspunt makkelijk, snel en goed. Omdat we kruidenolie regelmatig moeten maken staat dit recept ook op KLAUWE Tips.

We gebruiken liever een home-made kruidenolie dan dat we gaan marineren. Marineren duurt te lang en heeft nadelen. Het maken van kruidenolie is ook gemakkelijk en snel.


Ingrediënten kruidenolie:

500 ml Olijfolie
1 Halve knoflookbol (meerdere knoflooktenen dus) 
1 Ui
1 Rode chilipeper
30 gram Tijm, vers
15 gram Rozemarijn, vers
1 eetlepel Zeezout (Fleur de sel)


Bereiden kruidenolie:  

Maak de ui, halve bol knoflook (alle 6 a 7 tenen!) en de rode peper schoon en snijd in grove stukken. (Haal de pitjes van de rode peper eruit en gebruik die niet.) Haal de blaadjes van de takjes tijm en rozemarijn. Doe alle ingrediënten (inclusief 500 ml olijolie en het zout) samen in een hoge maatbeker en maal het fijn met een staafmixer.

Klaar is je kruidenolie en je hebt direct genoeg voor de komende tijd. Bewaar de olie in een luchtdicht-afsluitbare pot. Je kunt er ook voor kiezen om de kruidenolie in de 500 ml-fles van de olijfolie te doen, wel zo gemakkelijk.



Doe je voordeel ermee en vergeet niet: Eten met je KLAUWE en Impress Your Friends!


Een waardevolle tip? Wellicht spreekt deze tip je ook aan!


Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »